Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων

Νέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Η άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι η προτεραιότητα για όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και για την 6η ΥΠΕ στην οποία ανήκει η περιφέρεια της Ηπείρου.
Η έλλειψη επαρκών οικονομικών πόρων και προσωπικού είναι τα κυριότερα προβλήματα που διαχρονικά υπάρχουν.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας κάθε Υγειονομική Περιφέρεια οφείλει να καταρτίσει τους στόχους της με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα ενώ έχουν δοθεί κοινές κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο και κυρίως αναλύεται στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που δέχονται χιλιάδες ασθενείς καθημερινά.
Ο αναπληρωτής Υπεάρχης της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Νικόπουλος, ερωτηθείς για την εικόνα που έχει αποκομίσει τους πρώτους μήνες της θητείας του ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η πρωτοβάθμια φροντίδα καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.
Ο κ. Νικόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό τονίζοντας ότι θα προχωρήσουν οι προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί για 900 εργαζόμενους τόσο στον ιατρικό όσο και στον νοσηλευτικό τομέα.
Όσο αναφορά τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων ο κ. Νικόπουλος υποστήριξε ότι ανακοινώθηκαν οι νέοι διοικητές στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων αλλά και στα νοσοκομεία Κέρκυρας, Λευκάδας και Πρέβεζας ενώ η αλλαγή στο Πανεπιστημιακό προσανατολίζεται για τον ερχόμενο Μάρτιο.
«Η 6η ΥΠΕ είναι από τις μεγαλύτερες υγειονομικές περιφέρειες και πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για την επίλυση των θεμάτων που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να μην απευθύνονται όλοι οι πολίτες στα νοσοκομεία», είπε καταλήγοντας ο αναπληρωτής Υπεάρχης.