ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – Τι πρέπει να γίνει για το άνοιγμα των σχολείων

Νέα

Συγκεκριμένο σχέδιο χρειάζεται για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων σύμφωνα με την Μερόπη Τζούφη που έδωσε συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105.5» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό και να συνεργαστεί με του Δήμους ώστε να αυξηθούν οι σχολικές αίθουσες και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη», τόνισε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα επεσήμανε πως «υπάρχει αναζωπύρωση της πανδημίας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί τους φθινοπωρινούς μήνες. Και η επαναλειτουργία των σχολείων -δίχως την κατάλληλη προετοιμασία- μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού».

Σημείωσε πως «το υπουργείο Παιδείας δεν έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό και σαφές σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων, χάνοντας πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου». Υπογράμμισε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε να υπάρξει διακομματική συζήτηση και συνεννόηση».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μια σειρά από παραδείγματα άλλων χωρών, οι οποίες αύξησαν τις δαπάνες για εκπαιδευτικές υποδομές και εκπαιδευτικούς. «Αντίθετα, η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της κας Κεραμέως, νομοθέτησε την ακατανόητη αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά».