Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι

Νέα
  • Βεβαιώθηκαν 7.204 παραβάσεις του ΚΟΚ τον Απρίλιο

 

Τα αυστηρότερα μέτρα που έλαβε η Τροχαία σε όλη τη χώρα εν όψει εορτών φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς στην Ήπειρο με τις βεβαιωθείσες παραβάσεις να φτάνουν τον Απρίλιο τις 7.204.

Σταθερά υψηλές ήταν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα καθώς βεβαιώθηκαν συνολικά 1.253. Ακόμη βεβαιώθηκαν 49 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 230 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 218 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 83 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 42 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 48 για αντικανονικό προσπέρασμα, 16 για αντικανονικούς ελιγμούς και 24 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 749 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Αντίστοιχα, τον Μάρτιο οι βεβαιωθείσες παραβάσεις ήταν 6.406.

 

Εννιά τα τροχαία ατυχήματα

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν εννιά τροχαία ατυχήματα (έναντι δώδεκα το 2018). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: τρία θανατηφόρα τροχαία (έναντι δύο το 2018), ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2018) και πέντε τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι εννιά το 2018).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά έντεκα παθόντες (έναντι 17 το 2018). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: τρεις νεκροί (έναντι δύο το 2018), ένας σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2018) και εφτά ελαφρά τραυματίες (έναντι 14 το 2018).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, παραβίαση σήμανσης κ.ά.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ