ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ – Ζητά υψηλότερη μοριοδότηση για τη Φρουρά Ιωαννίνων

Νέα

Να συμπεριληφθεί η Φρουρά Ιωαννίνων στην κατηγορία μοριοδότησης που ανήκουν οι φρουρές της Καστοριάς και Φλώρινας ζήτησε η Βουλευτής ΠΕ Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Αν και η ΠΕ Ιωαννίνων θεωρείται παραμεθόριος περιοχή και υπάρχουν μονάδες του στρατού ξηράς που απέχουν λιγότερο από 30χλμ από το Ελληνο-αλβανικά σύνορα, τα στελέχη του στρατού ξηράς που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων μοριοδοτούνται με λιγότερα μόρια ακόμη και από αυτά που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στην Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον η Βουλευτής τόνισε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί φυλάκια καίριας σημασίας στην περιοχή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τα Ιωάννινα είναι παραμεθόριος περιοχή, ωστόσο η νέα παραμετροποίηση των κριτηρίων Μεταθέσεων αδικεί τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παύθηκε η λειτουργία στρατιωτικών φυλακίων καίριας σημασίας για την περιοχή.

Συγκεκριμένα:

Με βάση τον συντελεστή βαρύτητας αντικειμενικών κριτηρίων μετάθεσης διαπιστώθηκε ότι οι Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια ακόμη και από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία λαμβάνει τα υπερδιπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων.

Όλες οι Φρουρές του Νομού Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και του νομού Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια) λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων, όταν υπάρχουν μονάδες όπως η ΤΕΘ Καλπακίου και η 8η ΕΑΝ, οι έδρες των οποίων απέχουν μόλις 27,3 χλμ από τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Κατόπιν τούτου παραθέτουμε την παρακάτω ερώτηση:

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να συμπεριληφθεί η εν λόγω Φρουρά στην αντίστοιχη κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας».