«Έφοδος» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Νέα

Μικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το διήμερο (11-12 Οκτωβρίου 2019) στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους στο πλαίσιο δράσεων για την προστασία από την ηχορύπανση και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τις παραπάνω στοχευμένες δράσεις σχεδίασε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων και υλοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και τον Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά κλιμάκια αστυνομικών, στο πλαίσιο των μέτρων αστυνόμευσης που εφαρμόζονται, συνελήφθησαν, έξι άτομα από τα οποία τέσσερα για ηχορύπανση και δύο για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 31, 33, 34 και 48 ετών, ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν μία 36χρονη ημεδαπή και μία 38χρονη αλλοδαπή, διότι διαπιστώθηκε να εργάζονται σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούμενες πιστοποιητικών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 26 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν παραβάσεις, που αφορούσαν: τέσσερις για ηχορύπανση, δύο για στέρηση πιστοποιητικών υγείας, μία για στέρηση άδειας εργασίας, μία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, μία για παράβαση φορολογικής νομοθεσίας, μία για παράβαση που αφορά τη λειτουργία μουσικών οργάνων και μία για παράβαση που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.