ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Συντονισμός φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Νέα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2019 – 2020».
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας, Γεώργιου Πανέτα, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.
Επίσης ο κ. Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών στην Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι καθαρισμοί στις Δημοτικές Ενότητες Βλαχερνών, Ξηροβουνίου και Αρταίων ενώ έχει γίνει προληπτική συντήρηση των αντλιών από τα αποστραγγιστικά αντλιοστάσια. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό όμβριων υδάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του έχει προχωρήσει σε κατασκευή νέων τσιμεντένιων αυλακών για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων αλλά και σε έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα περσινά έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Τέλος ετοιμάζει προμήθεια 50 τόνων άλατος.