Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Χαλβάς, τουρσιά αλλά και άλλα σαρακοστιανά
Χαλβάς, τουρσιά αλλά και άλλα σαρακοστιανά Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 12:51

sarakostiana17 2 18

Ο Σπύρος Μήτσης για την κίνηση στην αγορά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Λίγες μέρες απόμειναν από την Καθαρά Δευτέρα και την έναρξη της Σαρακοστής και όπως είναι φυσικό, όλοι έχουμε ξεκινήσει έρευνα αγοράς, για να επιλέξουμε τι θα αγοράσουμε για το σαρακοστιανό τραπέζι. Αλλά επειδή οι τιμές των σαρακοστιανών εδεσμάτων και κυρίως των θαλασσινών είναι συνήθως… τσιμπημένες, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και στις τιμές και στην ποιότητα.

Όσοι προτιμήσετε θαλασσινά, πρέπει να ξέρετε ότι είτε πωλούνται χύμα είτε συσκευασμένα, πρέπει να συνοδεύονται από κάποιες υποχρεωτικές πληροφορίες, μέσω της επισήμανσης τους. Συγκεκριμένα, για τα χύμα θαλασσινά η ετικέτα πρέπει να περιλαμβάνει εμπορική ονομασία πώλησης (π.χ. σουπιά), προέλευση, μέθοδο παραγωγής και φυσικά, τιμή πώλησης ανά κιλό βάρους.

Οι καταναλωτές ήδη έχουν κάνει αγορές για τον χαλβά, τις ελιές αλλά και τα όσπρια που θα προμηθευτούν για την Καθαρά Δευτέρα και γενικά την περίοδο της Σαρακοστής.

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την προέλευση των ειδών εάν δηλαδή είναι εισαγόμενα ή εγχώρια ενώ διαφοροποίηση υπάρχει και στην τιμή των ξηρών καρπών και στα άλλα συνοδευτικά είδη που θα μπουν στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Ο Σπύρος Μήτσης αυτές τις μέρες δεν προλαβαίνει να εξυπηρετεί τους πελάτες που συρρέουν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την σαρακοστή.

 

papastratos300x250