Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΔΕΥΑΙ - Προς επίλυση τα προβλήματα υδροδότησης
ΔΕΥΑΙ - Προς επίλυση τα προβλήματα υδροδότησης Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 09:33

nero neraki5 8 17

Το νερό… νεράκι είπαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες καταναλωτές – πολίτες των Ιωαννίνων που μένουν σε περιοχές όπως η Δροσιά, η Νέα Ζωή, τα Καρδαμίτσια, καθώς είδαν τις βρύσες των σπιτιών τους, να στερεύουν.

Η ΔΕΥΑΙ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για προβλήματα που σχετίζονται με την υπερκατανάλωση των τελευταίων ημερών και όχι με την επάρκεια του νερού.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Ioannina TV, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μ. Χρυσοστόμου, οι ποσότητες που διατίθενται από τις γεωτρήσεις για τις δεξαμενές και τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΙ είναι ίδιες με αυτές του περσινού καλοκαιριού.

Λόγω όμως της υπερκατανάλωσης που παρατηρείται ειδικά τις Κυριακές από το απόγευμα και έπειτα, οι δεξαμενές δεν προλάβαιναν να γεμίσουν, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τα φαινόμενα των διακοπών στην υδροδότηση.

Ο ίδιος, εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι από σήμερα κιόλας θα αντιμετωπιστούν ριζικά, εάν δεν επιλυθούν οριστικά, τα προβλήματα στην υδροδότηση συνοικιών της πόλης, κυρίως στα ψηλότερα σημεία,

Πάντως, οριστική λύση στο πρόβλημα, αναμένεται να δώσει μία παλιά γεώτρηση στην τοπική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, στην οποία είχε γίνει ένα καινούργιο έργο, που δεν είχε όμως ολοκληρωθεί και δεν είχε λειτουργήσει.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το μόνο που απέμενε χθες, για να ενισχυθεί επιπλέον το δίκτυο της πόλης με χιλιάδες κυβικά νερού καθημερινά ήταν να ανάψει το «πράσινο φως» από την αρμόδια υπηρεσία για την καταλληλότητα του νερού.

Ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε ακόμη πως η ΔΕΥΑΙ έχει αποστείλει έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που διαθέτουν συστήματα ποτίσματος, ώστε να ποτίζουν αυστηρά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Επίσης, ειδικά για χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο ζητήθηκε από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας και τα αθλητικά σωματεία, να διακόψουν το πότισμα των γηπέδων ποδοσφαίρου, ώστε να εξισορροπηθεί το σύστημα στις δεξαμενές και εφόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, να ποτίζουν τους χλοοτάπητες από την Κυριακή το βράδυ.

 

papastratos300x250