Παρασκευή, 27/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Επιστρέφοντας σε έργα, τα χρήματα που καταβάλλονται στο Δήμο
Επιστρέφοντας σε έργα, τα χρήματα που καταβάλλονται στο Δήμο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 10:41

asfaltos kastrisoia13 7 17

Αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων στις οδούς Ευεργετών, Ζίνης και Καστρισοΐας και στο Άλσος – Παρεμβάσεις και στην «ξεχασμένη» Βρυσούλα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ιωαννιτών για την αναβάθμιση της καθημερινότητας, τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αυτές τις μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε μια κεντρική γειτονιά της πόλης των Ιωαννίνων η οποία περιλαμβάνει τις οδούς Ευεργετών, Ζίνης και Καστρισοΐας, ενώ πριν λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε και μια σημαντική παρέμβαση που αφορά την αναβάθμιση του πάρκου στο Άλσος, με δενδροφυτεύσεις, διαμόρφωση του χώρου, νέα παιχνίδια στην παιδική χαρά και αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Οι εργασίες στις παραπάνω οδούς, αφορούν την ασφαλτόστρωση αλλά και διαμόρφωση των δρόμων αυτών οι οποίοι εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες των Ιωαννίνων.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των υποδομών σε περιοχές που για πολλά χρόνια είχαν παραμεληθεί και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές της πόλης) ανέρχεται στα 1,5 εκ. ευρώ.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες οδούς όπως η Σαμουήλ, ενώ θα ανακατασκευαστεί και ο κόμβος στην Πλατεία Ομήρου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας ο οποίος επισκέφτηκε χθες μαζί με τους Γιάννη Λιόντο και Θανάση Μανταλόβα τα έργα στην συγκεκριμένη περιοχή επισήμανε τα εξής:

«Η οικονομική διαχείριση που έγινε το προηγούμενο διάστημα και που συνεχίζεται και σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών μας επιτρέπει να χρηματοδοτούμε τέτοιες παρεμβάσεις που είναι πολύ σημαντικές για ολόκληρο το Δήμο. Ουσιαστικά επιστρέφουμε στους δημότες μας τα χρήματα που καταβάλουν στο Δήμο σε έργα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να πούμε ότι οι πληρωμές των εργολάβων που εκτελούν τα έργα γίνονται με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, χωρίς καθυστερήσεις, με τα χρήματα αυτά να έρχονται να ενισχύσουν την τοπική οικονομία».

Ο Γιάννης Λιόντος, αντιδήμαρχος έργων, δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από τους ρυθμούς με τους οποίους εκτελούνται τα έργα των ασφλατοστρώσεων όσο και από την ποιότητα των εργασιών.

«Εκτελείται ένα αρκετά μεγάλο πλέγμα εργασιών σε όλο το Δήμο που αφορούν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Προχωράμε με βάση το σχεδιασμό μας και πιστεύω πως μέχρι σήμερα οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι ποιοτικές. Το ίδιο θεωρώ ότι θα είναι και οι υπόλοιπες», υπογράμμισε.

«Μέρα με την ημέρα ξεδιπλώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των βασικών υποδομών της πόλης και του Δήμου μας. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα υλοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις.

Σήμερα είμαστε εδώ σε μια παλιά και ιστορική περιοχή της πόλης όπου ανακατασκευάζουμε ένα δίκτυο οδών προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των κατοίκων, ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της πλατείας του άλσους, καθώς και μία σύγχρονη παιδική χαρά.

Φιλοδοξούμε μέσα από τους πόρους του Δήμου, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη δουλειά των ανθρώπων της τεχνικής μας υπηρεσίας, να υλοποιήσουμε το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας.

Στη Βρυσούλα

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος, υλοποιεί μια ακόμη σημαντική παρέμβαση σε μία «ξεχασμένη» για πολλά χρόνια περιοχή του Δήμου.

Πρόκειται, για το έργο της κατασκευής της οδού Αριστοτέλους και των κάθετων σε αυτή οδών στη Βρυσούλα, προϋπολογισμού 218.000 ευρώ.

Η παρέμβαση αφορά την ασφαλτόστρωση των δύο λωρίδων και με την ολοκλήρωσή της θα έχει παραδοθεί μια σύγχρονη και ασφαλής οδός στους κατοίκους της Βρυσούλας.

Επόμενο βήμα, όπως ανέφερε η δημοτική σύμβουλος Βούλα Τσίλη, για τη Δημοτική Αρχή είναι η έναρξη των εργασιών στην οδό Ρόζας Ιμβριώτη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν διαχρονικά προβλήματα υποδομών που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή.

«Μετά από αρκετά χρόνια και πολλές δημοτικές αρχές που έκαναν τη θητεία τους, επιτέλους, αναγνωρίστηκε ότι οι κάτοικοι της Βρυσούλας δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο, αλλά έχουν και δικαιώματα.

Είναι μία γειτονιά που αναπτύσσεται διαρκώς και αλλάζει σταδιακά η μορφή της, με τις υποδομές όμως να μη βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Η Δημοτική Αρχή αφουγκράστηκε από την πρώτη στιγμή τις ανάγκες της περιοχής και ξεκίνησε μία δυναμική προσπάθεια με την υλοποίηση σημαντικών έργων που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες. Οι πολίτες έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την εισφορά σε χρήμα, με την Πράξη Εφαρμογής να έχει εγκριθεί από το 1998 και χρειάστηκε να φτάσουμε 20 χρόνια μετά για να δουν την εισφορά αυτή να επιστρέφει πίσω, υπό τη μορφή ανταποδοτικών έργων», σημείωσε η κα Τσίλη.

 

papastratos300x250