Παρασκευή, 27/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Επίλυση του θέματος ανεφοδιασμού, πριν τη νέα σεζόν
Επίλυση του θέματος ανεφοδιασμού, πριν τη νέα σεζόν Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 10:12

aerodrom12 7 17

Προγραμματίζεται συνάντηση τοπικών φορέων, παρουσία των βουλευτών των Ιωαννίνων και του Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών

Προϋπόθεση για να διαδραματίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, είναι η επίλυση του ζητήματος του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα.

Το θέμα που «ταλανίζει» την τοπική κοινωνία και έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, έχει θέσει σε εγρήγορση τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι δεν εφησυχάζουν παρά τις αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ, αλλά αναζητούν συνολική λύση.

Η περιφερειακή διάσταση της λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα, θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης των τοπικών φορέων, παρουσία των βουλευτών των Ιωαννίνων και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Βούρδα, πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο οποίος σημείωσε: «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει καλή διάθεση όλων των πλευρών για να βρεθεί λύση, όλοι έχουν κατανοήσει την ανάγκη να βρεθεί η λύση που πρέπει και αισιοδοξούμε ότι αυτό θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να πάμε στη νέα σεζόν χωρίς να έχουμε λύσει το θέμα των καυσίμων. Εάν πάντως δεν τα καταφέρουμε, τότε είναι βέβαιο ότι οι αντιδράσεις μας θα είναι έντονες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, με ανοιχτή τους επιστολή και ανακοίνωση δέκα εταιρείες υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Ήπειρο ζητούν να ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο, να επιλυθεί το συντομότερο το ζήτημα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών και να ολοκληρωθούν οι εργασίες του συστήματος δορυφορικής προσέγγισης των αεροσκαφών.

Στην ανακοίνωσή τους οι εταιρείες αποδίδουν τα εύσημα στην Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων για τις προσπάθειές τους το τελευταίο διάστημα, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας προς τα Ιωάννινα.

 

papastratos300x250